Arkiv / Pump 'n' trail
Vi tør det, vi gør det!

Pump 'n' trail

Pump Hva`for noget?

PumpTracks er en ny form for cykelbane, som har vundet frem de senere år, og som har vist sig at appellere til unge, der ellers ikke har dyrket motion eller andre former for fysisk aktivitet. PumpTracks tilbyder en måde at dyrke motion på, som gør at man ikke tænker det som motion – nærmere som en leg på sin cykel.

Hvad er PumpTrack?
En pumptrack er en “en-mands” cykelbane med små hop og sving. Når man kører på en pumptrack skaber man ikke fart ved at pedalere, man bruger i stedet sin kropsvægt til at genere fart, hver gang man kører gennem et sving og over en pukkel. Man ’pumper’ ganske enkelt sin cykel op i fart, deraf navnet ’pumptrack’.
En pumptrack er ofte bygget, sådan at man kan køre runder – dvs. at banen er som en en formel-1 bane, hvor man kan blive ved med at køre så længe man har
lyst og kræfter til.
 
Hvem bruger en pumptrack?
Pumptracken henvender sig rent aldersmæssigt til et bredt publikum. Børn helt ned til 5 år kan benytte en pumptrack, mens den øvre grænse ligger omkring.... fysik formåen. Det bedste ved en pumptrack er at man kan have det sjovt på den, lige gyldigt om man er nybegynder eller øvet cyklist.
Pumptracken egner sig bedst til at man køre på den, på BMX cykler eller Mountainbikes. Men man kan også køre på den, med en alm. cykel.
 
Konstruktion af en pumptrack
Alt efter ønsker og behov, tager det mellem 5 og 25 arbejdsdage, at anlægge en
pumptrack. Nedenfor nævnes de faktorer, som typisk spiller ind i forhold til en pumptracks konstruktionstid.
1 - Banens længde
2 - Dræn
3 - Brolægning af sving
4 - Krav / ønsker til græs og anden beplantning omkring PumpTracken

Der skal tænkes over valg af materialer. jord, grus, sten, asfalt, gummigranulat
mm.

Priser for anlæggelse af PumpTrack alene ligger et sted mellem kr. 250.000
og 500.000 alt efter størelse og materialevalg.
I Aktiv Ung 3320 regi kunne banen etableres som et DIU projekt med opbakning fra vores unge 7- 9 klasser samt vores unge 18+ samt vores forældre. Der vil være en udgift til maskiner samt materialer til dræn og etablering af sving.
Aktiv Ung 3320 | 3320 Skævinge  | aktivung3320@gmail.com